Motvind Sverige förenar enskilda personer, nätverk, bygder, näringsidkare och företag som drabbas av industriell vindkraft. I motsats till vindkraftsindustrin får vi inget ekonomiskt stöd, därför finansieras föreningens verksamhet genom medlemskap och gåvor. Välkommen att bli medlem!
Foto © Hällrace i Jämtland www.hallrace.se
Innehållsförteckning
Tillsammans blir
vi starka!
Föreningen Motvind Sverige förenar enskilda personer, nätverk och bygder samt näringsidkare och företag som drabbas av industriell vindkraft.
Föreningen startades i januari 2022 med syftet att ge röst åt de utsatta, vilket är många. Vi vill belysa om hur landsbygder och idyller just nu förvandlas till industri-landskap med stor negativ påverkan på livsmiljön för både djur och människor. Vindkraftsindustrin resulterar i stora ekonomiska förluster för drabbade, för svenska företag och för Sveriges elkonsumenter.
Vi som grundat Riksföreningen Motvind Sverige har lång erfarenhet av vindkraftsindustrin och dess processer. I vårt internationella nätverk finns sakkunniga inom alla de olika områden som berör vindkraft.
Tillsammans
gör vi skillnad!
I motsats till vindkraftsindustrins aktörer får vi inget ekonomiskt stöd av regeringen, myndigheter eller industrin.
- Vindkraftsindustrin har flera lobbyorganisationer som är skattefinansierade som till exempel Vindkraftcentrum i Hammerdal.
- Det har också branschorganisationen Svensk Vindenergi med i huvudsak utländska vindkraftsbolag som medlemmar. Medlemmar från Sverige är våra skogsbolag och advokatbyråer.
- Energimyndigheten (EM) har fått direktiv av regeringen att främja storskalig vindkraft på svensk landsbygd och längs våra kuster.
- Även Naturvårdsverket (NV) nyttjas som ett verktyg för att driva igenom regeringens vindkraftspolitik. Forskningsprogrammet Vindval är ett samarbete mellan EM och NV, som finansierar utredningar som banar vägen för vindkraftsindustrin. Inget som skulle kunna vara negativt för utbyggnaden av vindkraft utreds. T.ex så har man inte utrett Mikroplaster, Buller och hälsa, sjunkande fastighetspriser. Inte heller så publiceras resultat som industrin och förespråkarna inte godkänner, t. ex Anna Skarins rapport om renar.
Representanter från industrins sitter med i VIndvals referensgrupp. Ingen representerar svenska folket.
- Även Naturskyddsföreningen som får stora anslag av våra skattemedel är ett problem. De säger sig värna naturen men går den industriella vindkraftsindustrins ärende när de utfärdar “Bra Miljöval” för vindkraftsmaskiner som de facto bildar ett industriområde.
BLI MÅNADSGIVARE
För att vi ska kunna informera, utbilda politiker och skapa opinion behövs ditt stöd! Motvind Sverige förmedlar kunskap och erfarenhet om vindkraftsindustrin. För att skapa opinion är vi aktiva i debatten. Vi ger remissvar till SOU (Statens Offentliga Utredningar) och yttrande till olika projekt. Vi samarbetar med organisationer i EU för att göra vår röst hörd i Bryssel.
Vi gör skillnad, men kampen är lång – stöd vårt arbete genom månadsabonnemang! Som MÅNADSGIVARE finns du med oss varje dag och bidrar till förändring genom ett löpande abonnemang i betalningslösningen Stripe.
Du väljer själv den summa HÄR i våra knappar som du vill bidra med per månad, abonnemanget löper sedan tills vidare och förnyas automatiskt varje månad tills du avslutar det. Påminnelse skickas på mail 7 dagar innan nästa betalningsperiod till den e-post du anger så du kan välja om du vill fortsätta vara månadsgivare eller avsluta.
OBS! De automatiska abonnemangen i Medlemskap och Månadsgivare hanteras EXTERNT och krypterat i den betrodda betalningslösningen STRIPE. Föreningen Motvind Sverige hanterar INTE och har INTE tillgång till era kortuppgifter! Läs mer om Stripe här ›› www.stripe.com/se
Är du redan Månadsgivare? Gå till vår externa kundportal hos Stripe där du själva kan logga in och hantera dina abonnemang och faktureringsuppgifter ›› www.stripe.com/motvindsverige
Är du redan Medlem? Gå till vår externa kundportal hos Stripe där du själva kan logga in och hantera dina abonnemang och faktureringsuppgifter ›› www.stripe.com/motvindsverige
BLI MEDLEM
Medlemskap i Föreningen Motvind Sverige kostar för närvarande 110 kr per person och år och betalas som löpande abonnemang genom betalningslösningen Stripe. Medlemskapet förnyas därmed automatiskt varje år tills du väljer att avsluta det – du får ett meddelande 7 dagar innan debitering och kan då välja att gå ur föreningen.
OBS! Medlemskapen och dess årliga automatiska prenumerationer hanteras EXTERNT och krypterat genom vår köpknapp i den betrodda betalningslösningen STRIPE. Föreningen Motvind Sverige hanterar INTE och har INTE tillgång till era kortuppgifter! Läs mer om Stripe här ›› www.stripe.com/se
DONERA
Swoosh med vinden
SWISH
123 383 27 63
BANKGIRO
5860-4919
Motvind Sverige arbetar för att informera, utbilda och skapa opinion om vindkraftsexploateringen i Sverige. Vi arbetar för bättre och faktabaserade beslutsunderlag för land- och havsbaserad vindkraftsindustrier. I vårt arbete ingår kontakt med politiker i Sverige & EU, myndigheter, sakkunniga och media. Vi får inga statliga ”gröna” bidrag och de drabbade får ingen rättshjälp så varje donation är viktig och mottages tacksamt!
Instruktioner för skanning av Swish-kod
Om du är på en DATOR:
1. Öppna Swish-appen på din mobil.
2. Tryck på ”Skanna QR-kod” och håll upp mobilen framför QR-koden här nedan.
3. Radera hälsningsmeddelandet och fyll i namn och e-postadress.
4. Swisha.
Om du är på MOBILEN:
1. Ta skärmklipp på QR-koden. Du kan även trycka och hålla in på bilden och välja ”Spara på kamerarullen”.
2. Öppna din Swish-app och tryck på ”Skanna”.
3. Tryck på bild-ikonen till nere vänster i den rutan för att öppna din mobils kamerarulle.
4. Leta upp QR-koden du nyss sparade i kamerarullen och infoga.
6. Fyll i valfritt belopp som du vill donera.
7. Radera därefter hälsningsmeddelandet och fyll i namn och e-postadress.
8. Swisha.
Har du problem att skanna? Swish-appen måste vara uppdaterad till senaste versionen för att skanning ska fungera. Ibland behöver man radera appen och installera/aktivera den på nytt för att få tillgång till senaste versionen. Mer information finns i hjälpcentret hos Swish ›› www.swish.nu/hjalp