fbpx
Tillsammans blir vi starka

Bli medlem
eller donera

Motvind Sverige företräder enskilda personer, nätverk, bygder, näringsidkare och företag som drabbas av industriell vindkraft. I motsats till vindkraftsindustrin får vi inget ekonomiskt stöd, därför finansieras föreningens verksamhet genom medlemskap och gåvor. Välkommen att bli medlem!

Foto © Hällrace i Jämtland www.hallrace.se

Innehållsförteckning

Tillsammans blir
vi starka!

Föreningen Motvind Sverige företräder enskilda personer, nätverk och bygder samt näringsidkare och företag som drabbas av industriell vindkraft.

Föreningen startades i januari 2022 med syftet att ge röst åt de utsatta, vilket är många, och berätta om hur landsbygder och idyller just nu förvandlas till industri-landskap med stor negativ påverkan på livsmiljön för både djur och människor. Vindkraftsindustrin resulterar i stora ekonomiska förluster för drabbade, för svenska företag och för Sveriges elkonsumenter.

Vi som startat Motvind Sverige har lång erfarenhet av vindkraftsindustrin och dess processer. I vårt nätverk finns sakkunniga inom olika områden som berör vindkraft.

Läs mer om föreningen och styrelsen här »

Tillsammans
gör vi skillnad!

I motsats till vindkraftsindustrins aktörer får vi inget ekonomiskt stöd av regeringen, myndigheter eller industrin.

  • Vindkraftsindustrin har flera lobbyorganisationer som är skattefinansierade som till exempel Vindkraftcentrum i Hammerdal.
  • Det har också branschorganisationen Svensk Vindenergi med i huvudsak utländska vindkraftsbolag som medlemmar. 
  • Vindkraftsindustrin har stöd av statliga Energimyndigheten som finansieras med skattepengar och som fått direktiv av regeringen att främja storskalig vindkraft i svensk landsbygd.
  • Likaså är statliga skattefinansierade Naturvårdsverket ett verktyg för att driva igenom regeringens vindkraftspolitik.
  • Även Naturskyddsföreningen är ett problem som säger sig värna naturen men går den industriella vindkrafts-industrins ärende.

BLI MEDLEM

Medlemskap i Föreningen Motvind Sverige kostar för närvarande 110 kr per person och år och betalas som löpande abonnemang genom betalningslösningen Stripe. Medlemskapet förnyas därmed automatiskt varje år tills du väljer att avsluta det – du får ett meddelande 7 dagar innan debitering och kan då välja att gå ur föreningen.

OBS! Medlemskapen och dess årliga automatiska prenumerationer hanteras EXTERNT och krypterat genom vår köpknapp i den betrodda betalningslösningen STRIPE. Föreningen Motvind Sverige hanterar INTE och har INTE tillgång till era kortuppgifter! Läs mer om Stripe här ›› www.stripe.com/se

#JagärmedlemiMotvindSverige Badge och Medlemsmärke

DONERA

Swoosh med vinden

SWISH
123 383 27 63

BANKGIRO
5860-4919

Motvind Sverige arbetar för att informera, utbilda och skapa opinion om vindkraftsexploateringen i Sverige.  Vi arbetar för bättre och faktabaserade beslutsunderlag för land- och havsbaserad vindkraftsindustrier. I vårt arbete ingår kontakt med politiker i Sverige & EU, myndigheter, sakkunniga och media. Vi får inga statliga ”gröna” bidrag och de drabbade får ingen rättshjälp så varje donation är viktig och mottages tacksamt!

Instruktioner för skanning av Swish-kod

Om du är på en DATOR:
1. Öppna Swish-appen på din mobil.
2. Tryck på ”Skanna QR-kod” och håll upp mobilen framför QR-koden här nedan.
3. Radera hälsningsmeddelandet och fyll i namn och e-postadress.
4. Swisha.

Om du är på MOBILEN:
1. Ta skärmklipp på QR-koden. Du kan även trycka och hålla in på bilden och välja ”Spara på kamerarullen”.
2. Öppna din Swish-app och tryck på ”Skanna”.
3. Tryck på bild-ikonen till nere vänster i den rutan för att öppna din mobils kamerarulle.
4. Leta upp QR-koden du nyss sparade i kamerarullen och infoga.
6. Fyll i valfritt belopp som du vill donera.
7. Radera därefter hälsningsmeddelandet och fyll i namn och e-postadress.
8. Swisha.

Har du problem att skanna? Swish-appen måste vara uppdaterad till senaste versionen för att skanning ska fungera. Ibland behöver man radera appen och installera/aktivera den på nytt för att få tillgång till senaste versionen. Mer information finns i hjälpcentret hos Swish ›› www.swish.nu/hjalp

Varmt tack för ditt stöd!

Motvind Sverige logo

Fyll i vår enkät

Du som är MEDLEM i Föreningen Motvind Sverige och som på något vis är drabbad av vindkraftsindustrin är välkommen att fylla i vår enkät och berätta om situationen. Ju fler som fyller i desto bättre överblick får vi gällande omfattningen av de skador på ekonomi, natur och livskvalitet som vindkraftsindustrin förorsakar i Sverige. Med materialet blir det också möjligt att driva processer om ersättningskrav för skadorna.