fbpx

Henrik Jönsson – en balanserad och viktig röst i energidebatten

Henrik Jönsson – en balanserad och viktig röst i energidebatten

Henrik Jönsson är entreprenör, författare och samhällsdebattör som publicerar en ny videokrönika varje lördag klockan 08.00. Här är några inslag som belyser vindkraft som vi rekommenderar alla att se och läsa.

Debattartiklar där Henrik Jönsson belyser vindkraftens konsekvenser

Utbyggnaden av vindkraft har drivits fram på politisk väg. Likt alla storskaliga jätteprojekt riskerar den att råka ut för oavsedda konsekvenser. I detta fall är risken stor att hela elsystemet blir instabilt, dyrt och inte heller särskilt grönt.”

Göteborgs-Posten 6 april 2022 ›› Det stora språnget ner i galen vindtunna

”Industrisatsningar som i längden inte klarar sig utan statliga subventioner blir i slutänden enbart en dyr nota för skattebetalarna. Även grön energi måste kunna stå på egna ben om omställningen ska lyckas.

Göteborgs-Posten 23 november 2022 ›› Ska vindkraften visa sig vara vår tids etanolbubbla?

“Klimat & Energi” av Henrik Jönsson på YouTube

FELEN MED ELEN – Sanningen om ansvaret för kärnkraftsnedläggningarna, 14 jan. 2023

”Elkrisen djupnar, och nu frågar allt fler vem som egentligen bär ansvaret för att Sverige avvecklade fyra fullt fungerande kärnreaktorer. Somliga menar att det är PUTINS fel, andra att det är ALLAS fel, och vissa att det är – INGENS fel. Vad är egentligen sant? Varför är denna fråga så infekterad – och vad händer med ett samhälle som hellre ägnar sig åt historierevisionism än åt att ta ansvar?”


Vindkraftvärk – Grönt slöseri del 2, november 2022

”Vindkraft-värken: Vindkraft framhålls vara lösningen på Sveriges energikris – och intresset för att bygga vindkraft beskrivs vara rekordhögt. Hur ser vindkraftens ekonomi egentligen ut bortom omställningslogiken? Har den svenska vurmen för vindkraft påverkat kalkylerna? – och är det möjligt att ideologiskt tryck och politiska förhoppningar ännu en gång har skapat en GRÖN BUBBLA?”


ELRANSONERING – Efterfrågeflexibilitetens syfte, 13 Augusti 2022

Efterfrågeflexibilitet” krävs plötsligt i det svenska elsystemet, men innebär denna “flexibilitet” effektivisering – eller ransonering? Vad BETYDER egentligen “efterfrågeflexibilitet”? Varför ställs krav på denna typ av flexibilitet just nu? Och vad händer med ett samhälle som tvingas ransonera sin energi?


Vind-lögner, 9 juli 2022 

VINDKRAFTEN betraktas av många in som lösningen på Sveriges energikris. Den beskrivs som snabb, billig och miljövänlig – men stämmer verkligen denna idealiserade bild?


Vindkrafts-blåsningen, 2 april 2022

”VINDKRAFTEN är faktiskt varken lönsam, billig ELLER speciellt klimatsmart – och i dagens video redovisar jag exakt varför. Hur ser ekonomin egentligen ut för Sveriges vindkraftbolag? Vad har vindkraftverken för långsiktig inverkan på miljön? Och vad händer med ett samhälle om folk tvingas till en omställning de inte efterfrågar?”


Kärnkraftskuppen – Hur politiker förstörde det svenska energisystemet, 15 januari 2022

”Avvecklades kärnkraften för att marknaden inte ville ha den, eller gjordes kärnkraften marknadsmässigt omöjlig för att vissa POLITIKER inte ville ha den? Hur avvecklas egentligen svensk kärnkraft? Vem bär ansvaret? Och vad händer med ett samhälle där storskaliga politiska ingrepp paketeras om och kommuniceras på det sätt som för ögonblicket är mest opportunt?”


Se mer om “Klimat & Energi” av Henrik Jönsson på YouTube

Henrik Jönsson har hittills publicerat 24 filmer under spellistan “Klimat & Energi” på YouTube:

Playlist “Klimat & Energi” på YouTube
En sammanfattning av Henrik Jönsson aom CHOCK-ÅRET 2022!
ELPRISET SKENAR och chockar inom kort Sveriges hushåll. Vem bär ansvaret för denna utveckling? Vad blir konsekvenserna för det svenska samhället? Och hur skildras denna krissituation i media? Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans videokrönika den 7 januari 2021 om ELCHOCKEN.

Henrik Jönsson www.henrikjonsson.com Foto © Jens Nordström.
Omslagsfoto: Henrik Jönsson www.henrikjonsson.com Foto © Jens Nordström.

Dela gärna »

Motvind Sverige logo
Sök
Arkiv

Senaste artiklarna

Inga fler inlägg att visa

Är du drabbad av vindkraft?

Om du är medlem i vår rikstäckande förening Motvind Sverige är du välkommen att skicka in din historia till oss. Fyll i vår enkät genom knappen nedan, där kan du även bli medlem om du inte redan är det.

Byn Piggaboda vid Lyngsåsa Vindkraftspark i Alvesta kommun