fbpx

Norrköpings kommun nyttjar vetot mot vindkraft med hänsyn till människor och natur

Norrköpings kommun nyttjar vetot mot vindkraft med hänsyn till människor och natur 

Den 28 november 2022 tog Norrköpings kommunfullmäktige beslut om att använda det kommunala vetot mot Holmens vindkraftsansökan med 45 bifall och 40 avslag. Ansökan omfattade ursprungligen 78 vindkraftsturbinder inom kommunerna Finspång och Norrköping.  Finspångs kommun har tidigare visat sitt ställningstagande mot Holmens vindkraftansökan. Efter två års arbete med vindkraftsfrågan har nu även Norrköpings kommunfullmäktige fastställt att ingen storskalig vindkraftverk ska byggas på Klintaberget, Norrköpings Kommun.

Ladda ner powerpointen (pdf) som användes i kommunfullmäktige av Reidar Svedahl, kommunalråd på Norrköpings kommun, vid avsiktsförklaring för användande av kommunalt veto för vindkraftsindustri vid Klintaberget.

Partier som stod bakom beslutet var L, M, KD och SD.

Under presentationen visade kommunalråd Reidar Svedahl delar av den snurra som hade ett allvarligt olyckstillbud i Jämtland i juli. ”-Det här kan man få utslag på händerna av så därför har jag handskar på mig. Det här satt på ett vindkraftverk och var nära att träffa en person i huvudet den 22 juli.”
Omslagsfoto: Den 28 november 2022 tog Norrköpings kommunfullmäktige beslut om att använda det kommunala vetot mot Holmens vindkraftsansökan.
Omslagsfoto: Kommunalråd Reidar Svedahl visar delar av den snurra som hade ett allvarligt olyckstillbud i Jämtland i juli. ”-Det här kan man få utslag på händerna av så därför har jag handskar på mig. Det här satt på ett vindkraftverk och var nära att träffa en person i huvudet den 22 juli.”

Dela gärna »

Motvind Sverige logo
Arkiv

Senaste artiklarna

Inga fler inlägg att visa

Är du drabbad av vindkraft?

Om du är medlem i vår rikstäckande förening Motvind Sverige är du välkommen att skicka in din historia till oss. Fyll i vår enkät genom knappen nedan, där kan du även bli medlem om du inte redan är det.

Byn Piggaboda vid Lyngsåsa Vindkraftspark i Alvesta kommun