fbpx

Intervjuserie Energivalet 2022

Intervjuserie Energivalet 2022 – vilken är politikernas syn på energifrågorna inför valet i september? 

Det internationella energibolaget Uniper vill bidra till en allsidig belysning av energipolitiken inför valet den 11 september, och har därför tagit initiativ till intervjuserien Energivalet 2022 med riksdagens energipolitiska talespersoner.

Liberalerna logo

Tror Liberalerna att Sverige kommer att nå klimatmålen 2045? Det, och mycket mer, pratar Uniper med Arman Teimouri, liberalernas energipolitiska talesperson om i denna intervju.

Moderaterna logo

”Som jag ser det så står allt och faller med förmågan att elektrifiera samhället” Uniper intervjuar Moderaternas energitalesperson Carl-Oskar Bohlin om hur vi ska klara av att nå klimatmålen och samtidigt behålla konkurrenskraften i Energivalet 2022.

Socialdemokraterna logo

Vilken energifråga håller Socialdemokraternas energipolitiska talesperson Mattias Jonsson med partier på andra sidan blockgränsen om?

Miljöpartiet logo

Hör miljöpartiets Lorentz Tovatt om vätgasens roll för att nå klimatmålen, politikens ansvar för att möta framtidens elbehov och mycket mer i det tredje avsnittet av Energivalet 2022

Sverigedemokraterna logo

Hör Sverigedemokraternas Mattias Bäckström Johansson syn på framtidens elbehov, chanserna att nå klimatmålen och mycket mer.

Vänsterpartiet logo

Hör Vänsterpartiets Birger Lahtis syn på energins roll för omställningen, sannolikheterna för en energiöverenskommelse, och mycket mer.


Läs gärna mer på vår sida Politik & Vindkraft här > www.motvindsverige.org/politik

Älgko i svensk natur. Foto © Kristian Berggren.
Omslagsfoto: Älgko i svensk natur. Foto © Kristian Berggren.

Dela gärna »

Motvind Sverige logo
Search
Arkiv

Senaste artiklarna

Inga fler inlägg att visa

Är du drabbad av vindkraft?

Om du är medlem i vår rikstäckande förening Motvind Sverige är du välkommen att skicka in din historia till oss. Fyll i vår enkät genom knappen nedan, där kan du även bli medlem om du inte redan är det.

Byn Piggaboda vid Lyngsåsa Vindkraftspark i Alvesta kommun